Ongeveer 2 weken terug bestelde ik bij Wolplein.nl een pakket om een tas te haken. Ik wilde de uitdaging wel aan. Want je neemt steeds 1 of meerdere draden mee om zo figuren te krijgen tijdens het haken. In het begin was het even zoeken, maar eenmaal door hebben haak je lekker door. Enige nadeel is wel dat je doordat je met ongeveer 3 draden werkt dat je bolletjes in de knoop raken. Dus elke keer als ik klaar was met de toer ging ik eerst de draden uit elkaar halen. Er schijnt wel een goeie tip online te staan. Dus mocht ik weer een tas haken dan ga ik eerste de tip eens bekijken. 

Ook had ik halverwege het patroon een stomme fout gemaakt. Ik moest met 7 vaste eindige maar dat deed ik niet, met resultaat dat ik na 3 toeren haken erachter kwam dat het niet goed ging. Kon ik dus uithalen en je raad het al, draden in de knoop haha. Ach, dat is handwerk. Je baalt even en dan weer doorgaan.

En je ziet, de tas is klaar. Ben er zo blij mee. Nu wil ik eigenlijk nog een tas haken alleen dan op mijn manier. Er zijn genoeg patronen te vinden op o.a. pinterest. Even uitvogelen hoe dat te werk gaat.

Categorien: Haken

Een reactie tot nu toe.

  1. Marieke Douwes schreef:

    Hee plaatsgenote! Wat is die tas gaaf geworden…heb hem ook bij wolplein gezien maar het tapestry haken lijkt me zo’n gedoe. Hij is wel heeeeel mooi 🙂

Laat een reactie achter