Op Haakplein.com is elke jaar een cal. In 2018 was dat Nostalgia. Een knipoog naar vroeger. Toen werd er veel filet gehaakt met Durable breikatoen, vaak met haaknaald nr. 2mm of 2.5mm. Het bestaat alleen maar uit stokjes en lossen. Dus een open hokje en een dichte hokje. Ideaal om de basissteken te leren, zo leerde ik het wel van mijn moeder.

Mijn moeder deed dit ook veel. Gordijntjes, kleedjes en ze heeft zelfs wat spreien gehaakt. Toen dit bekend werd op Haakplein heb ik gelijk 2 pakketten besteld. Eentje voor moeders en eentje voor mij. Al gauw lag dit project verstopt onder mijn bed. Ik vind veel dingen leuk, koop de garen, begin eraan om vervolgens nooit meer af te maken haha.. maar ik wilde deze wel doorzetten. Daarom besloot ik het uit te halen en weer opnieuw te beginnen. Dit deed ik eind juli. Ik heb zelfs nog garen bijbesteld omdat ik van deze garen ooit een gordijntje had gehaakt.

En nu ligt hij eindelijk op mijn bed. Ben super trots op mijn allereerste gehaakte sprei. Vind het ook een leuk project om te doen.

Patroon: Haakplein.com
Garen: 20 bollen Durable breikatoen 8
Haaknaald: 3mm (Is voor iedereen verschillend, met deze garen haak ik strak)

Categorien: Haken

Laat een reactie achter