In 2014 werd ik lid van de Breiclub. Had stiekem gedacht dat ik een ster zou worden in breien. Maar helaas, verder dan rechts en averechts kom ik niet. Maar in dat jaar kwam wel een mystery blanket uit. Jawel, met breien. Ik dacht ik ga mij aanmelden en wie weet wordt het toch nog wat. Het begon in september en zou dan in februari 2015 klaar moeten zijn. Iedere eerste van de maand kreeg je wat patronen. Ook kreeg je dan 2x een doos met benodigdheden. Er zat wel een prijskaartje, maar ach.. Vol goeie moed begon ik er aan. Had wat lapjes gebreid, maar al gauw was ik het zat. Ik heb het verwaarloosd. Zonde van mijn geld achteraf. Maar heb dit pakket aan mijn moeder gegeven, komt het toch nog goed.

Maar in 2015 kwam de Breiclub met het idee om ook eentje voor haken te organiseren. Kijk, laat ik daar nou redelijk goed in zijn. Ik besloot weer aan te melden en in augustus ontving ik mijn eerste doos. En ik werd blij. Er zou gehaakt worden met Scheepjes Cotton 8. Prachtige kleuren zaten erin. Ook kreeg ik een haaknaald bij, zakje met kraaltjes en een punnikdingetje. En dan maar wachten tot september.

Vanaf toen kreeg ik iedere maand 3 basisblokken haken en 6 bloemblokken (verschillende per maand). Vooral 6 bloemblokken kon af en toe veel werk zijn. Maar erg leuk om te doen. Werken met kraaltjes bijvoorbeeld. In principe waren ook nog 6 blokken waar je blaadjes moest punniken. Maar vond het niet mooi bij passen, dus heb ik dat weg gelaten. In oktober/november had ik nog een kleine achterstand. Maar sinds december haakte ik wel steeds 9 blokken in een maand. 

In november kreeg ik mijn 2de doos met wolletjes. Op zich was dat niet verrassend, het waren dezelfde als in doos 1. 

En nu, in maart 2016, is mijn project af. Hij is 117 breed en 158 cm lang.

Categorien: Haken

2 Reacties tot nu toe.

  1. Elise schreef:

    Ah hij is zeker mooi geworden, kleurrijk ook. Ben je ondertussen alweer iets nieuws aan ’t haken ? Ik ben ook met 3 projecten tegelijk bezig 🙂

    gr Elise

  2. Saskia schreef:

    Mooie zeg! En ook weer mooie kleuren. Vroeger kon ik beter breien dan haken. En da’s nu andersom……

Laat een reactie achter