Ik heb diverse pogingen gedaan om My Precious Trui te gaan haken. Het patroon op zich was het probleem niet, maar de maat. Ik kon maar niet achter halen met hoeveel steken je de trui groter kon maken. Dus besloot ik maar met de haaknaalden te spelen. Volgens patroon gebruik je 3.5mm en 4.0mm. Ik zelf deed dan 4.0mm en 4.5mm. En toen lukte het wel. Al heb ik de eerste toer van de boordsteek wel meteen hakend opgezet. Dan voelt het niet zo stijfjes. Verder is het een makkelijk patroon. Je krijgt het door hoe de toeren werken en daardoor kan je lekker doorhaken. Ik zou wel tussendoor passen en meten als je een grotere haaknaald gebruikt. Ik haakte de eerste keer met 4.5 door bij de 2xl volgens patroon. Toen ik ging passen was dit veel te groot en wijd haha. Uiteindelijk uitgehaald tot maatje S. Ik dacht, ik ga vanaf nu passen en meten, maar bij de eerste maat zat het dus al goed. Hier werd voor mij maar weer duidelijk hoe belangrijk passen en meten is.

Toch merk ik als ik alleen het lijf moet gaan haken, dat het toch iets krapper wordt. De volgende keer doe ik een maatje M. Maatje S is bij de borsten wel goed, maar richting mijn buik gaat het toch strakker. Omdat het een ruitenpatroon is, is het lastig (misschien zelfs onmogelijk) om te meerderen.

Vind je deze trui ook leuk en wil je die ook gaan haken? Kijk dan bij by-katerina.com

Categorien: Haken

2 Reacties tot nu toe.

 1. Nanouk schreef:

  Goede avond,
  Ik heb een vraagje over de my precious sweater.
  Ik haak de maat XXL ik moet 124 lossen opzetten en dan een rij stokjes en dan het boord. Nu ben ik bij het patroon. Ik heb het diagram er bij, ik moet blauwe toer volgen. Nu ben ik bij de volgende toer. Ga ik verder met de volgende toer (zwart) of met de volgende blauwe toer. Ik hoor graag van jullie.
  Fijne avond!
  Liefs N0uk

Laat een reactie achter