Ik was laatst bij mijn moeder en die was net begonnen met haken van een vest. Ze vertelde dat het een vest van Berona was. Op YouTube stonden filmpjes van alle steken. Ik was eigenlijk meteen verliefd op. Alleen aan de mouwen hadden ze een fluffy wol gebruikt. Ik vond dit meteen niet mooi en wilde de mouwen in 1 geheel.

Dus ben ik naar Zeeman gegaan en heb ik 15 bollen Royal kleur wit gekocht. Ik had mooi 3 weken vakantie en wilde dat het een vakantieproject werd. De eerste week haakte ik er snel door heen. Wat een heerlijke steken zijn dat zeg! En er werd ook goed uitgelegd in de filmpjes. De tweede week werd iets minder, het werd warmer om te gaan haken. Zweet brak mijn soms gewoon uit. Aaah, zal toch niet dat mijn doel niet behaald kon worden? Het doel werd uiteindelijk ook niet behaald. In mijn laatste vakantieweek was het nog warmer. Er was sprake van een hittegolf.  Besloot pas verder te haken, wanneer de temperatuur wat aangenamer is.

Toen ik eindelijk weer verder kon haken, heb ik de mouwen aangepast. Ik schreef aan het begin van deze post al dat ik de mouwen bij de originele vest niet mooi vond met fluffy wol. Hoe ga ik dit doen? Haak ik 2 mouwen los, zoals het ook bij de originele gaat of haak ik meteen bij de schouders van mijn vest? Ik heb de eerste optie geprobeerd. Maar dit werd hem niet, het wilde niet zoals ik het dacht te willen. Dus optie 2 dan maar. En tot mijn verbazing verliep dit voorspoedig. Ik schreef tussendoor de stappen op, zodat ik wat makkelijker de tweede mouw kon haken. Daarna haakte ik nog een boordsteek. Nadat het klaar was, merkte ik dat ik toch niet helemaal tevreden was. Bij de schouderbladen is het te groot, waardoor het niet lekker over mijn schouders vallen.

En zie hieronder dan het eindresultaat. Ik ben er, ondanks de kleine ontevredenheid, ontzettend trots op en wil binnenkort beginnen aan vest nummer 2. Maar dan in oud roze. Wat heb ik hier veel plezier aan gehad. Deze vest werd niet in toeren gehaakt, maar in centimeters. Dit hield in dat het veel passen en meten was. Je kent het wel, meten is weten 🙂

Categorien: Haken

Een reactie tot nu toe.

  1. Saskia Koeman schreef:

    Ik wil het vest ook gaan haken en wil de mouwen ook anders doen. Mag ik misschien jouw aaangepaste versie van de mouwen ?

    Alvast bedankt.
    En leuk met die extra kleur
    Gr Saskia

Laat een reactie achter