Begin dit jaar werd er op Facebook Crochet a long opgericht. Dat betekende elke week een aantal toeren online voor het haken van je deken. 2 vrouwen hebben een Engels patroon vertaald naar het Nederlands en is een enorme hype ontstaan.

Er is zelfs 2 keer een landelijke meeting gehouden zodat je gezamenlijke een paar toeren kon haken en de dekens bewonderen.

Ik deed 3 pogingen om mee te doen. De eerste keer was ik niet blij van de wol die ik gebruikte. De tweede keer kwam ik ergens vast te zitten, waardoor ik niet meer gemotiveerd was. En de derde keer was de deken tot leven gekomen. Ik ben toen halverwege juli begonnen. Wat was ik blij en de wol die ik gebruikte was ook om verliefd op te zijn.

Wel heb ik mij niet helemaal aan het originele gehouden. Toen ik bij de stersteek kwam, bleek ik niet uit te komen met de aantal waar ik mee begon. Ik heb toen gelijk vervangen in een kruissteek.

En vandaag, 19-09-2014, is die af. Ik wilde doorhaken, werd een beetje zat om elke week te wachten. Ik besloot de Engelse versie bij te pakken en zag dat er niet zo veel meer hoeft gehaakt te worden in de NL-versie. Ik besloot om de laatste toeren in het Engels uit te printen. De originele rand vond ik niet mooi en bedacht dat ik het wilde afwerken met een schelpenrand. Zo gedacht, zo gedaan. En zie hieronder het eindresultaat!

Categorien: Haken

Een reactie tot nu toe.

  1. Saskia schreef:

    Wow! Hij is gaaf geworden zeg! De rand moet ik nog even bestuderen, ik heb vandaag iig de goede kleur ervoor gescoord.
    Doe je nu ook de Scheepjes CAL?

Laat een reactie achter